Den personliga kontakten, lika viktig som viral spridning

Internet och näthandel är kanske den bästa uppfinningen någonsin i alla fall i vår tid. Även om det har blivit så mycket enklare att handla och hitta varor med Internet så ersätter den inte människan och mänsklig kontakt.

Vi har alla behov för mänsklig kontakt och de fysiska mötena och interaktionerna går inte att ersätta med internet kontakt och digitala interaktioner. Därför är det lika viktigt som att lära sig det digitala att lära sig att hantera kontakter i den verkliga världen.

C.L. Seifert är ett personligt och traditionsrikt företag. Carl Ludvig Seifert var en skräddare som under andra halvan av 1800-talet kom till Köpenhamn utan vare sig pengar eller andra ägodelar. Genom ihärdigt sparande och en stark envishet kunde Carl Ludvig börja producera studentmössor.

Nu ungefär 150 år efter starten, så har den samma man fått en mössa namngiven efter sig, den är med andra ord i trygga händer. När du har fixat studentmössan så gäller det att hitta rätt outfit. Här finns det ett stort utbud och lättast är kanske att kolla in din favorit modeblogg för inspiration.

Studentmössan – ett måste för din student

Studenten händer en gång i livet och vem vill inte satsa på bästa studentfesten med familj och vänner. Det kan vara smart att planlägga i tid och köpa de rätta prylarna inför denna stora händelse. En självklar attiralj i studentoutfiten och vid firandet är allas vår studentmössa.

Hos CL Seifert kan var och en köpa sin egna favorit. Det finns ett varierat sortiment att välja mellan och om du gärna vill designa din egna mössa så kan du även välja en sådan lösning. Det finns varianter som Royalmössan, Kungamössan, Kashmirmössan eller Basmössan.

Om hållbarhet står överst på din lista så finns det även en organisk variant. De två första är i ett mer exklusivt utförande med material som brodyr och svettrem i äkta läder, de andra är klart prisvärda alternativ.

Besök webbsidan för att ta reda på vilken som passar ditt behov och vilken som du gärna vill bära på din student. Det bästa är att kontakta en medarbetare som hjälper både dig och dina studiekamrater med att hitta era favoriter och för att få rätt storlek. När studentmössan är på plats kan du använda tiden till att förbereda alla de andra roliga sakerna som hör till studentfesten.

Hitta rätt modell, Lundamössa eller Uppsala variant

Studentmössorna från C.L. Seifert bär på en mångårig tradition där alla delar i mössan har noga utvalts för att matcha nutidens behov. Man kan även själv vara delaktig i utformningen av mössan och på så sätt designa sin egna personliga studentmössa.

Traditionerna i Norden liknar varandra på många sätt men skiljer sig också något från varandra. Bara i Sverige skiljer sig traditionerna åt mellan städer som Lund och Uppsala. Lund har även sin helt egna modell Kungamössan Lund som har en mörkblå sammet strimmel istället för svart som i Uppsala.

Studentmössan består av en skärm, foder, kulle – tyget på ovansidan, strimmel – bandet nedanför kullen, kokard eller annat märke och brodyr. Den sistnämnda brodyren är ett nytt inslag som först kommit under 2000-talet. Kokard är blomman som sitter på strimmeln, i Sverige är denna oftast blågul, i Finland har den skolans färg, men kan också bestämmas av programtillhörighet.

Vissa mössor som teknologmössan kan ha en tofs som hänger på höger sida av mössan. Ta reda vad som fungerar på din ort och skola och gör det till din egen.

Livet efter studenten – skapa nya och behåll gamla kontakter

Livet efter studenten kan ta många olika riktningar, några väljer att studera vidare på stadens eller landets universitet, andra har mest lust att bege sig ut och resa. Men de finns såklart också de som gärna vill börja tjäna pengar och som gärna provar entreprenörsrollen på en gång.

På nätet kan du lära dig allt om nyckeln till framgång i andra nordiska länder eller status på världsekonomin. Hur som helst så är nätet kanske det bästa som har hänt handeln och via nätet så kan du både uppsöka nya kunder eller uppsöka nya butiker för att precisera dina behov.

Nätkommunikation ersätter på så sätt inte privata kontakter eller andra människor utan skapar nya förbindelser. Om du vill starta handel direkt efter studenttiden är dina personliga kontakter de allra viktigaste. Det kan göras både genom att behålla och bevara dem kontakter som du har i förväg och att fortsätta att skaffa nya.

Kanske du har en personlighet som enkelt knyter nya kontakter, toppen då kanske du anar vad du kommer göra i framtiden, andra lär sig efter hand och kan bli hur bra som helst på personliga kontakter.

Livet efter gymnasiet, och innan vuxenlivet, fullt av möjligheter

Några kanske behöver sabbatsår efter studenten och bege sig ut på en resa eller bara vara, det är helt normalt efter tolv år i skolan, kanske hitta en egen lägenhet och skaffa ett nytt hem är tillräckligt för andra. Det är helt normalt att oroa sig för framtiden, det gäller nog mest om att hitta verktyg som kan hjälpa dig att komma vidare när det känns som att du kört fast, det mesta är möjligt och det gäller att vara öppen och se de möjligheter som finns där, när de ligger framför dina fötter.

Studenten blir till ett minne blott och vips så är du vuxen och har skapat dig ett helt eget liv. Så otroligt spännande och läskigt på en och samma gång. Kanske du väljer att ta ett lån och blir din egna entreprenör redan efter gymnasiet.

Världen ligger framför dina fötter och ta hjälp från nära och kära som kan guida dig i hur du klarar dig bäst möjligt. Det krävs en del mod och handlingkraft att kasta sig ut i ett arbetsliv som kan vara lika spännande som nervpirrande. Ta reda på vad du gärna vill uppnå och skaffa ett dynamiskt mål som kan leda dig i rätt riktning. Ibland kan det ta lång tid innan saker och ting förändrar sig och ibland går det fort. Det mesta förändrar sig och det du gärna ville som tonåring kan ändra sig längre fram.

Related posts